Kártevők ellen okosszondával?

Arról már esett szó, hogy a szemes termények betakarítása mellett a raktározás is nagy munkát jelent. Nemcsak azért, mert óriási mennyiségekről van szó az esetek jelentős részében, de azért is, mert helytelen beszállítás és tárolás, illetve a nem megfelelő odafigyelés esetén kártevők jelenhetnek a kórokozók mellett.

Ügyelni kell a tisztaságra

A terményeket tisztán kell beszállítani, ami az egyik első és legfontosabb lépés. Ugyanígy nagyon fontos a raktárt felkészíteni a termények érkezésére – alapos takarítás és fertőtlenítés előzi meg a beszállítást. A raktárban két jelentős problémával szembesülhetünk: a melegedéssel és a kártevőkkel. A kártevők között meg kell említenünk a bogarakat, lepkéket, atkákat, de a gerincesek is ott vannak ebben a sorban. A terményt károsítják, szennyezik és meg is fertőzhetik. Gázzal lehet védekezni ellenük, de ha ez nem vezet eredményre, akkor a károsodott terményt meg kell semmisíteni.

Védekezés okosszondával

Ahol felbukkannak a kórokozók, előbb-utóbb megjelennek a kártevők. Onnan tudjuk, hogy probléma van a terményben, ha emelkedik a hőmérséklet, ekkor ugyanis beindul a toxintermelődés. Noha a nyári melegtől is emelkedhet a hőmérséklet, de mivel a gabonaszonda 3 méter hosszú, ezenkívül több, valószínűleg közeli tárolóban is elhelyezésre kerül, világosan lehet követni, hogy a többihez képest mennyivel jobban kiugró a hőmérséklet.

Ezért tudjuk mondani, hogy a GrainMonitor segítséget tud nyújtani, ugyanis a gabonaszondában beállítható egy kritikus hőmérséklet pont, aminek elérésekor a rendszer azonnal jelzést küld SMS, mobil értesítés, email formájában. A GrainMonitor applikáció ezenkívül lehetőséget ad, hogy helytől és időtől függetlenül rá tudjunk pillantani bármikor a terményre pár másodpercen belül.

Felkeltettük érdeklődésedet? Nézd meg, hogyan működik a GrainMonitor okos gabonaszondánk!

GrainMonitor LLC

GrainMonitor LLC. © 2020 Tous droits réservés.

fr_FRFR

Renner Hajnalka

Segíthetek? Keressen bizalommal!