A termények legjobb felügyeleti eszköze a GrainMonitor!

A mezőgazdaságban is szükség van a védelemre, csak nem azon a megszokott módon, mint ahogy elsőre gondolnánk.

A GrainMonitor egy szenzor szonda, amely főképp a szemes termények megfigyelésére, őrzésére a legideálisabb eszköz. A megfigyelésnek köszönhetően a termények minőségének megőrzését tudja a GrainMonitor támogatni. Ez a termék elsősorban a fekvő és síktárolókat célozza meg. A vízszintesen tárolt gabonahalmokba szúrják bele ezt a szondát. Az eszköznek köszönhetően látható a páratartalom emelkedése, illetve a hőmérséklet emelkedése is. Külső beavatkozás nélkül meggátolható a termények nagy mennyiségű megromlása. A termék egy minőségi kontrollt ad a gazdáknak/termelőknek, ami által garanciát képesek vállalni a megrendelőik felé a minőségért. A gabonák legjobb felügyeleti eszköze tehát minden szempontból a GrainMonitor. Azok a gazdák, akik teljes biztonságban akarják tudni és kézben tartani a terményük egészségét és biztonságát, a legjobb választás lesz ez a termék.

Mi az, ami elválasztja egymásól az 1990-es és a 2000-es évek mezőgazdaságát?

Ez az a folyamat, amit a mezőgazdasági forradalom harmadik nagy kulcskomponensének szokás nevezni, nem más, mint a precíziós gazdálkodás. A két nagy technológiai váltás – a gépek megjelenése és a géntechnológia térhódítása után – ez a folyamat az, amelyről most, a huszonegyedik században foglalkoznunk kell.

Nevezhetjük „okos gazdálkodásnak” is – hiszen ennek a módszernek pontosan az a lényege, hogy a termelés folyamata, a különböző beavatkozások mind-mind azon adatok összeségének felhasználásával és elemzésével történnek, amelyek arra az adott helyre jellemzőek.

Így ez a gazdálkodás műszaki, informatikai és termesztéstechnológiai adatokat elemezve és értékelve lehetővé teszi azt, hogy egy búzatáblán belül akár kisebb egységekben is gondolkodjon a termelő – a meglévő adatok alapján láthatja azt, hogy milyen zónákra osztható egy nagyobb terület.

Egyszerűbben is fogalmazhatunk: a megfelelő helyen, a megfelelő időben a megfelelő terményt termesztjük. Ezt jelenti az okos gazdálkodás – és ennek elérésével vált valóvá egy magasabb szint a mezőgazdaságban. Hatékonyság – és ne feledjük: környezetvédelem is. Ugyanis a bejuttatott műtrágya vagy vegyszer mennyisége is csökkenhet, hiszen az adatokból láthatjuk, mikor van rá valóban szükség.

Szeretnél még több információt megtudni erről az eszközről? Kattints a főoldalunkra, ahol még több részletet árulunk el a GrainMonitor-ról!

GrainMonitor LLC

GrainMonitor LLC. © 2020 Todos los derechos reservados

es_ESES

Renner Hajnalka

Segíthetek? Keressen bizalommal!